Najlepsze posiłki - w samolotach Alitalii
Wyboru najlepszej "podniebnej" restauracji dokonano na podstawie sondażu wśród 36 tysięcy pasażerów z wielu krajów, posiadaczy karty frequent flyer.
To już kolejna doroczna nagroda pisma dla narodowego włoskiego przewoźnika za posiłki podawane w klasie business, zwanej Magnifica. Pasażerom serwowane są tam specjały kuchni regionów kraju od Doliny Aosty po Kalabrię, a przygotowywane są one we współpracy z Międzynarodową Szkołą Włoskiej Kuchni. Prowadzi ją mistrz Gualtiero Marchesi, jeden z najbardziej znanych włoskich kucharzy.
W menu poszczególnych regionów jest zarówno klasyczny makaron z sosem pomidorowym i parmezanem, jak i tradycyjne sery - gorgonzola, Grana Padano, Taleggio, podpłomyki z rozmarynem, wykwintne pieczenie, najlepsze ryby i cała paleta dań z warzyw, na przykład cukinia z miętą.
Posiłkom towarzyszą najlepsze gatunki włoskiego wina.
Dyrekcja linii przyjmując z dumą tę nagrodę podkreśliła, że otrzymała ją od najbardziej wymagających klientów. (PAP Life)
sw/ dki/
Komentarze