Przejdź do treści
Źródło artykułu

"My Fun Menu" na pokładzie Air France

Amatorzy hamburgerów, chipsów i żelków Haribo będą mogli posilić się swoimi ulubionymi daniami podczas rejsów międzykontynentalnych wykonywanych przez francuskie linie lotnicze Air France. Specjalnie dla nich stworzono "My Fun Menu" - nową pozycję w pokładowym menu.

"My Fun Menu" to kolejny płatny posiłek tematyczny "A La Carte", dostępny dla pasażerów podróżującym z Paryża w klasie ekonomicznej i premium economy na trasach międzykontynentalnych, tym razem przygotowany specjalnie z myślą o nastolatkach i miłośnikach zachodniego "street-foodu".

Posiłek od 1 kwietnia będzie można zamawiać przed podróżą. W jego ramach poza standardowym cateringiem w cenie biletu, można za 13 euro wybrać posiłek składający się z burgera ze świeżą francuską wołowiną, serem Emmental i sosem bearneńskim, chipsów firmy Kettle z solą morską, pitnego jogurtu firmy Yop o smaku truskawkowym, ciastka donut nadziewanego karmelem i słodkiej przekąski - żelków Haribo.

Zdaniem Air France wśród pasażerów znajdą się liczni amatorzy hamburgerów, chipsów i żelków Haribo, dlatego stworzono ofertę specjalnie dla nich i jak sugeruje nazwa "na poprawę humoru".

Linia Air France już od kilku lat z powodzeniem oferuje swoim pasażerom podróżującym z paryskich lotnisk na trasach międzykontynentalnych wybór dodatkowo płatnych posiłków tematycznych. Pięć rodzajów menu "A La Carte" jest oferowanych dodatkowo, poza bezpłatnym poczęstunkiem zawartym w cenie biletu.

Wśród nich jest m.in. kompozycja przygotowana przez Jeana Imberta, wschodzącą gwiazdę francuskiej kuchni i zwycięzcę francuskiej edycji 3 sezonu Top Chef w 2012 roku. Zestaw składa się z zimnej przystawki na bazie organicznej komosy ryżowej, jajka sadzonego i estragonu, gulaszu na ciepło nawiązującego do smaków z dzieciństwa oraz owocowego deseru z kremem.

Jest też zestaw opracowany przez słynną paryską restaurację Lenotre. W skład dania wchodzą m.in. łososiowa panna cotta, łosoś wędzony, marynowany w koperku, kurczak w panierce z chilli oraz kompozycja warzyw, serów i deseru "concerto", a także francuskie tradycyjne menu z foie gras z piernikiem i z chutneyem z suszonych fig, pieczonym udkiem kaczki i ciastem migdałowym. (PAP Life)

autor: Rafał Grzyb

edytor: Zbigniew Krzyżanowski

rgr/ zig/

FacebookTwitterWykop
Źródło artykułu

Nasze strony