Przejdź do treści
Źródło artykułu

Belgijskie smaczki na lotnisku w Warszawie

Frytki, czekolada i piwo - oto, z czego najbardziej znana jest Belgia. Podczas 20. Dni Belgijskich w Warszawie, które potrwają od poniedziałku do niedzieli, będzie można spróbować nie tylko tamtejszej kuchni, ale i kultury...

W ramach 20. Dni Belgijskich na Lotnisku im. Fryderyka Chopina w Warszawie zaprezentowany został samolot belgijskich linii lotniczych, tzw. Aerosmurf, który uwiecznia pochodzące z Belgii Smerfy znane z bajek dla dzieci.

We wtorek odbędą się warsztaty kulinarne w wykonaniu Mikołaja Reya, znanego z programu Masterchef. Specjalnie na tę okazję przygotowane zostaną mule i frytki. Nie zabraknie też czekolady i złotego trunku, z których Belgia jest znana.

Zaś coś dla ucha, w postaci koncertu polsko-belgijskiego, to środowa propozycja. Muzyczne show odbędzie się w gmachu Politechniki Warszawskiej.

"Tegoroczny program jubileuszowych Dni Belgijskich - pełen wydarzeń biznesowych, kulturalnych i networkingowych - to idealna okazja do dyskusji, podzielenia się wiedzą, doświadczeniami i miłego spędzenia czasu" - mówi Bruno Lambrecht, prezes Belgijskiej Izby Gospodarczej, która od 26 lat przybliża do siebie świat biznesu z Polski i Belgii. (PAP Life)

pau/ jbr/

FacebookTwitterWykop
Źródło artykułu

Nasze strony