Piotr Kasprzyk odwołany ze stanowiska wiceprezesa ds. Standardów Lotniczych ULC

Informujemy, że z dniem 4 kwietnia 2014 r. pani Minister Infrastruktury i Rozwoju Elżbieta Bieńkowska, na wniosek Prezesa Urzędu Lotnictwa Cywilnego (ULC) pana Piotra Ołowskiego, odwołała na podstawie art. 20 ust. 3 ustawy z dnia 3 lipca 2002 r. – Prawo lotnicze (Dz. U. z 2013 r. poz. 1393, z późn. zm.) pana Piotra Kasprzyka ze stanowiska Wiceprezesa ds. Standardów ULC.

Od dnia 7 kwietnia 2014 r. do czasu wyłonienia nowego Wiceprezesa ds. Standardów Lotniczych, jego obowiązki będzie pełnił pan Maciej Kozłowski, dotychczasowy Dyrektor Departamentu Techniki Lotniczej ULC.

Pan Maciej Kozłowski z Urzędem Lotnictwa Cywilnego związany jest od 2003 roku. Od ponad 8 lat pełni funkcję dyrektora Departamentu Techniki Lotniczej. Z wykształcenia magister inżynier mechanik o specjalności mechanik lotniczy. Absolwent Politechniki Warszawskiej, wydziału MEL.

Przypomnijmy, iż Piotr Kasprzyk został powołany na stanowisko Wiceprezesa ds. Standardów Lotniczych ULC z dniem 3 grudnia 2012 r. przez ówczesnego Ministra Transportu, Budownictwa i Gospodarki Morskiej, Sławomira Nowaka.