Uczestnicy programu „MasterChef” po raz kolejny ugotują dla pasażerów LOT-u

B787 Dreamliner Polskich Linii Lotniczych LOT

Finał III edycji najpopularniejszego programu kulinarnego „MasterChef” jest już za nami. To jednak nie koniec kulinarnych wrażeń. W najbliższy wtorek, środę i czwartek, tj. 9, 10 i 11 grudnia uczestnicy programu emitowanego w telewizji TVN będą na żywo przygotowywali świąteczne potrawy w saloniku LOT Business Lounge „Polonez” na Lotnisku Chopina w Warszawie.

Gotować dla pasażerów LOT-u będą uczestnicy, którzy nieco ponad miesiąc temu zmierzyli na antenie TVN z nie lada kulinarnym wyzwaniem – przygotowywali posiłki, które były serwowane na pokładzie Boeinga 787 Dreamliner dla pasażerów LOT Business Class i LOT Premium Class oraz jurorów programu „MasterChef”. Kulinarna batalia toczyła się podczas specjalnego rejsu na trasie Warszawa - Madryt – Warszawa. Oprócz jury, do którego dołączyła Anna Czabowska, Ekspert do spraw Produktu PLL LOT, w rolę oceniających pokładowe menu wcielili się również pasażerowie LOT-u.

Tym razem, w saloniku LOT Business Lounge „Polonez” na Lotnisku Chopina w Warszawie za sprawą wybranych uczestników „MasterChefa” królować będą zapachy świątecznych potraw, w tym ryb, wołowego tatara, świątecznych kanapek, a także świątecznych słodkości takich, jak bezy z orzechami i daktylami, tiramisu piernikowe i wielu innych!


Salonik LOT Business Lounge „Polonez” na Lotnisku Chopina w Warszawie
(fot. Przemysław Przybylski/Lotnisko Chopina)

„Święta to wyjątkowy czas, który przede wszystkim kojarzy się ze wspaniałą, domową kuchnią i ciepłą atmosferą. Chcemy, aby tę atmosferę nasi pasażerowie mogli poczuć już teraz, przed rozpoczęciem swojej podróży” – mówi Anna Czabowska. „Po odcinku programu zrealizowanego na pokładzie Dreamlinera wiemy już, że nie ma lepszych kucharzy niż kucharze MasterChefa. Tym bardziej cieszymy się, że zgodzili się podjąć to niełatwe wyzwanie i przygotować autorskie świąteczne potrawy dla gości LOT Business Lounge Polonez. Dzięki temu nasz salonik będzie jednym z niewielu takich miejsc na świecie, gdzie odbywa się gotowanie na żywo” – dodaje.

Uczestnicy programu „Masterchef” będą przygotowywać różnorodne przekąski, sałatki i desery przez trzy dni – w najbliższy wtorek, środę i czwartek od godziny 9:00 do wyczerpania składników (około 17:00). Każdego dnia swoje potrawy zaproponują inne osoby. Ostatniego dnia, tj. w czwartek 11 grudnia, dla gości saloniku „Polonez” swoje popisowe dania przygotowywać będzie sama „Masterchef” Dominika Wójciak!

Salonik LOT Business Lounge „Polonez” jest dedykowany wszystkim pasażerom LOT-u podróżującym w LOT Business Class oraz posiadaczom kart „Frequent Flyer” o statusie Gold linii należących do sojuszu Star Alliance. Jest to doskonałe miejsce na wypoczynek, bądź pracę przed podróżą. Na co dzień salonik oferuje strefę relaksu, stanowiska komputerowe, prysznice, a także wybór przekąsek, napojów bezalkoholowych i alkoholowych oraz prasę. Pasażerowie LOT Business Class w rejsach długodystansowych mają możliwość skorzystania z dedykowanej, oddzielnej sekcji saloniku „Polonez”, tak zwanego Elite Lounge.

Źródło: PLL LOT
comments powered by Disqus