Przejdź do treści
Źródło artykułu

III Nowotarskie Zimowe Zawody Balonowe o Puchar Firmy PCD SALAMI

Aeroklub Nowy Targ wraz z Firmą PCD SALAMI mają zaszczyt zaprosić do wzięcia udziału w III Nowotarskich Zimowych Zawodach Balonowych o Puchar Firmy PCD SALAMI, organizowanych w dniach 06-08.02.2015 roku.

W zawodach planujemy udział 15 balonów na ogrzane powietrze (decyduje kolejność zgłoszeń).

Głównym celem zawodów będzie propagowanie sportu balonowego na Podhalu oraz wyłonienie najlepszego pilota zawodów.

Warunki uczestnictwa:
- posiadanie obowiązującej dokumentacji pilota i balonu,
- aktualne ubezpieczenie OC i NNW na wszystkie osoby w balonie,
- wypełnienie i podpisanie formularza zgłoszeniowego zawodnika,
- wpłata wpisowego – 500 zł/ekipa (pilot + 2 osoby) do dnia 10 stycznia 2015 r. na konto: Aeroklub Nowy Targ, Bank BGŻ S.A. nr 96 2030 0045 1110 0000 0383 9480 z dopiskiem – „wpisowe na zawody balonowe”,
- udział czwartej osoby - opłata dodatkowa 200 zł,
- własny gaz na pierwszy lot.

W ramach wpisowego organizator zapewnia:
- noclegi i wyżywienie,
- gaz na loty zawodnicze,
- mapy,
- nagrody i upominki,

Formularz zgłoszeniowy po wypełnieniu prosimy odesłać w terminie do 10.01.2015 roku na adres:
balon@epnt.pl lub
Aeroklub Nowy Targ
ul. Lotników 1
34-400 NOWY TARG

Kontakt telefoniczny: Krzysztof Borkowski, tel. 601 466 221

Kalendarium zawodów:

06.02.2015 r. (piątek)
14.00-17.00 – przyjazd załóg na lotnisko w Nowym Targu, rejestracja
18.00 – odprawa inauguracyjna
20.00 – obiadokolacja

07.02.2015 r. (sobota)
6.00 – śniadanie
7.00 – odprawa - lotnisko
8.00 – rozgrywanie konkurencji
9.00-12.00 – tankowanie gazu + ciepły posiłek
13.00 – odprawa
14.00 – rozgrywanie konkurencji
15.00-17.00 – tankowanie gazu + ciepły posiłek
17.30 – obiadokolacja (ognisko)

08.02.2015 r. (niedziela)
8.00 – śniadanie
11.00 – odprawa
12.00 – rozgrywanie konkurencji
13.00-16.00 – tankowanie gazu + ciepły posiłek
16.00 – ogłoszenie wyników zawodów.

Zdjęcia z I i II Nowotarskich Zawodów Balonowych o Puchar Firmy PCD Salami

FacebookTwitterWykop
Źródło artykułu

Nasze strony